Resonantie in MAAS

Samen met BiOP, Selma Dronkers, Jeroen Glas en Mark Kramer een week gewerkt in MAAS Ruimte Voor Kunst. De patronen op de vloer waren mijn uitgangspunt. Uiteindelijk vormden de werken van alle kunstenaars samen een totaalinstallatie, er bleek dus veel resonantie op te treden in de loop van de week!

De bijbehorende tekst:

RESONANTIE IN MAAS: Een trillend voorwerp kan een ander voorwerp in trilling brengen, doordat de trillingen via een tussenstof worden doorgegeven. Dat heet resonantie.
Eind november 2017 werken Jeroen Glas (videowerk), Mark Kramer (installatie), BiOP (interventie in ruimte), Marjoke van de Plassche (ruimtelijk werk en tekeningen) en Selma Dronkers (tekeningen) gelijktijdig binnen de muren van MAAS, ieder vanuit zijn/haar eigen specialisme.
De perfectie van het imperfecte staat bij deze vijf kunstenaars centraal. Hun werken zijn eenvoudig, tijdelijk, onaf. Bij allen is de handeling van het maken een belangrijk deel van het eindbeeld. Beweging en stilstand wisselen elkaar af, stollen tot een beeld en stromen voort. 
Zal er uiteindelijk sprake zijn van resonantie? Met andere woorden: beïnvloeden de kunstenaars elkaar, waardoor de werken als vanzelfsprekend een geheel gaan vormen? 
met een presentatie in het weekend van 25 en 26 november van 13.00 – 17.00 uur. Graafseweg 183A / Hatertseveldweg 26 Nijmegen