024-Beeldenmarathon (2015)

Installatie van zachte schuimrubberen speakers met geluid. Het thema van de expositie was ‘liefde’ en ik nam de stemmen op van alle andere deelnemende kunstenaars. Zo kwam uit de speakers een kakafonie van ‘ik hou van jou’, maar wel zacht genoeg dat je er dicht met je oor tegenaan moest komen.

Tekst van MAAS:

Eind oktober 2015 functioneerde MAAS een week lang als een open atelier voor negentien beeldenmakers uit Nijmegen en omgeving. Gedurende die dagen kregen   zij de gelegenheid ter plekke een of meerdere beelden te maken. Gezamenlijk of ieder voor zich. De deelnemende kunstenaars – rijp en groen, jong en oud – konden gaan en komen wanneer zij wilden. Ieder bracht zijn eigen materiaal mee of grasduinde in de kelder van MAAS.

‘Liefde’ was het verbindende thema: liefde voor het vak, het materiaal, het leven, de ander, enzovoorts.  Concreet was er niets. Mogelijkheden waren er te over… Plezier in het maken van beelden en de nieuwsgierigheid mee te maken hoe de collega’s de zaken aanpakken stonden voorop. Er is een wonderlijke verzameling beelden uit voortgekomen.

Ria Roerdink en Jan Hoenselaar speelden ‘Poetry Songs’ en het klein MAAS-receptenboek ‘er is soep!’ werd gepresenteerd.

Deelnemers:  Babette Degraeve, Bart Drost, Casper ter Heerdt, Frank ter Beek, Frans Drummen, Gabi Rets, Gerard Stephanus de Groot, Hanneke van Broekhoven, Harmjan Roeles, Judith Walboomers, Maartje de Valk, Marjoke van de Plassche, Marjorie Slooff, Marlieke Overmeer, Merel Holleboom, Milian van Stokkum, Pauline Verkuijlen, Ria Roerdinken Yvonne Halfens.

Design by Byron Reclamebureau Nijmegen