‘Ik ook van jou’. Stap 2

Meer dan honderd stemmen had ik opgenomen!

Stap 2 van het project was het bouwen van de geluidsinstallatie waarin alle stemmen te horen waren. In het kerkje bouwde ik een rode halftransparante ruimte met langs de wanden acht hangende rode speakertjes. In het midden stond een stoel waar de bezoekers plaats konden nemen in het ‘geluidsbad’. Voor iedereen was dat een andere ervaring, sommige mensen bleven 10 minuten zitten en kwamen daarna nog een paar keer terug omdat ze het zo fijn vonden en er energie van kregen, anderen vonden het best wel heftig en bleven maar kort. Ook kinderen stroomden bosjes naar binnen, de grote aantrekkingskracht was dat er één keer in de drie minuten ´ik wil een koekje´ uit een speaker werd geschreeuwd (dat had ik niet zelf bedacht, tijdens het opnemen riep een kind dat spontaan en ik besloot het maar gewoon in het geluidskunstwerk te zetten). Al met al hartverwarmende reacties, velen kwamen ontroerd naar buiten.

Onderstaande foto´s en filmpje van het project zijn gemaakt door Chris Heijmans, de vaste fotografe van De Lievelinge.