Thuis waar de was hangt

Persbericht expositie ´THUIS waar de was hangt´

Dialoog met Duisterweg 4, een afscheidsexpositie

Expositie 1, 2 en 3 december 2017,
Duisterweg 4, Hooglanderveen (Amersfoort)

Wat doe je als kunstenaar als je afscheid moet nemen van de boerderij waar je bent opgegroeid en waar je jarenlang hebt gewerkt? Je organiseert een expositie en nodigt bevriende kunstenaars uit om met je mee te doen.
Dit deed Paula van Middelaar, toen haar ouders bezig waren de boerderij aan de Duisterweg 4 te verkopen. De boerderij is in 1935 gebouwd door opa Van Middelaar, later voortgezet door haar ouders, en stond toentertijd midden in de weilanden.
Toen het bouwplan ‘Vathorst’ echt doorbrak moest hij het land laten liggen en, op het huis en 2 schuren na, werd alles gesloopt voor de nieuwbouwwijk. Nu gaan ze de boerderij verlaten.
Hoe geef je vorm aan deze overgang en verandering, vroeg Paula zich af, op een manier die het heden en verleden verbindt en beide eer aan doet?
Ze heeft zes kunstenaars gevraagd mee te denken: Lea Adriaans, Nelleke Bosland, Ellen de Jong, Monica de Jong, Marjoke van de Plassche en Lisanne Sloots.
Allen laten zich inspireren door de plek en de geschiedenis van huis en grond, door een dialoog aan te gaan met de lege ruimtes en deze te vullen met kunst vanuit verschillende uitgangspunten en disciplines. Met de verbeeldingskracht van kunst geven zij betekenis aan deze plek.
Dat varieert van site specifieke installaties, ruimtelijke objecten en foto’s tot tekeningen, schilderijen, houtsnedes en etsen. Naast beeldend werk zijn ook teksten en gedichten geïnspireerd op deze plek, te lezen en te beluisteren.

U bent van harte uitgenodigd.

De expositie vindt plaats op 1, 2 en 3 december 2017
Duisterweg 4, 3829 MP Hooglanderveen (Amersfoort)
Alle dagen geopend van 11.00 – 17.00 uur